Luopumista

Muutos on elämää.

Olen luopunut toistaiseksi ammattijärjestäjämisestä.

Jos kaipaat ammattitaitoista apua, ota yhteys http://www.ammattijarjestajat.fi/koulutetut-ammattijarjestajat/

 

Mainokset

Tekemisen manifestit

Muutos vie aikansa. Jokainen muutos vie aikaa eri tavoin. Se missä jokin muutos vie aikaa itse muutoksen tekemiseen, vie joku toinen muutos aikaa siihen, että saa (oman) pään sisällön järjestettyä muutosmyönteiseksi.

Hyvä nyrkkisääntö on suunnitella ennen kuin aloittaa. Hyvin suunnitellun sanotaan olevan puoliksi tehty. Tai no, ehkä se tekeminen on ainakin helpompaa. Yksi tapa aloittaa suunnittelu on aloittaa lopputuloksesta ja päätyä alkutilanteeseen. Jokaisella taaksepäin suuntautuvalla askeleella mietin mitä tarvitsin, jotta tämä askel onnistui. Mitä välineitä tarvitsin, mitä piti olla valmiina tähän mennessä. Isoissa asioissa lienee paikallaan kirjoittaa pakituksen aikana muistilistaa ja tehdä aika-arvioita, niin ei tule yllätyksiä. Pakitusmenetelmä vähentää hötkyilyä, huomattavasti. Todistetusti.

Mutta suunnittelu ei välttämättä aina ole tietoista. Joskus asiat voi jättää alitajunnan hommaksi ja jonain kauniina päivänä, *plop*, valmis, ehkei aivan loppuun asti hiottu, mutta suunnitelman raakile pompahtaa pintaan. Eipä siis huolta taikka murhetta, jos tuntuu, että ”tarttis vissiin tehä jotain” piina on jäänyt vaivaamaan jossain kohden.

Entäpä sitten ne loput? Muutokset mitkä vaan yksinkertaisesti pitäisi saada tehtyä? Olisiko apua tästä http://www.brepettis.com/blog/2009/3/3/the-cult-of-done-manifesto.html ? Aivan loistavia periaatteita, nämä kun saisi sisäistettyä. Tässä itselleni hyväksi havaitut otokset, vapaalla suomennoksella. Joku tai siperia korjaa jos olen väärin ymmärtänyt.
Pilkun viilaukseen: hyväksy se, että asiat ovat luonnoksia. Naura täydellisyydelle, se vain estää tekemästä asioita.
Emmä osaa: Teeskentelemällä, että tiedät mitä teet, päädyt suunnilleen samaan kuin silloin kun tiedät mitä teet. Eli senkun hyväksyt sen tosiasian että kyllä sä tiiät, vaikka et tietäisikään ja anna mennä. Sitäpaitsi, vain ne jotka likaa kätensä tekemällä, tietää mistä puhuu.
Entä jos mä mokaan: Epäonnistumiset katsotaan tekemiseksi. Tuhoaminen on eräänlaista tekemistä.
Emmä jaksa: Tekeminen tuottaa tekemistä. MOT.

Baby steps

Kokeile muutoksia pienissä erissä, älä suotta yritä tehdä kerran valmista. Organisointikin ruokkii itseään ja ennen kuin huomaatkaan olet monta askelta pidemmällä kuin aloittaessasi.

Esimerkiksi paperitäytteisen pöydän raivauksen voi hyvin aloittaa sillä, ettei pöydälle kasaaannu uusia roskiin kuuluvia papereita vaan ne laitetaan suoraan roskakoriin.
Seuraavaksi pöydältä raivataan VANHOISTA pinoista, pino kerrallaan, roskiin kuuluvat paperit. Roskatonta paperikasaa onkin jo helpompi lähteä lajittelemaan eri asiakokonaisuuksiin.

Pikku hiljaa, vaihe vaiheelta paperit järjestäytyvät.
Taputa itseäsi olkapäälle, hyvin tehty!